5-DONA-2

Geplaatst op

Van 11 maart tot en met 15 april vindt in ‘s-Hertogenbosch een unieke tentoonstelling plaats: vijf broers en zussen van de familie Dona en twee vrienden van de familie exposeren in het Kruithuis.
Susan is de oudste van het stel. Zij maakt abstracte schilderijen, meestal olieverf op doek. Anton is beeldhouwer in steen, steeds op zoek naar een ‘spannende’ vorm voor zijn beelden. Riné maakt tekeningen en laat zich inspireren door het menselijk naakt. Willie is net als Anton beeldhouwer en brengt stenen tot leven in stille vormen. De jongste van de familie is Frank. Zijn beeldend vermogen is dit keer te zien in een tweetal projecten: het millennium-project “Tuinstoelen weg” en “50 Weckflessen”. Geert en Hanny Ligtvoet maken sinds jaar en dag deel uit van de familie Dona. Van Hanny is een aantal schilderijen te zien in aquarel, olieverf en acryl en Geert stelt zijn fotowerk ten toon. Hij heeft zich toegelegd op het maken edele procédés, zoals broomoliedrukken en cyanotypies.
De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 11 maart om 15.00 uur. Broer Harrie heeft zijn handtekening gezet voor een openingstoespraak.
Alles bijeen een creatieve familie en men zegt dat de broers en zussen het in hun genen hebben meegekregen van moeder Cis Dona-Knicknie. Vader Toon Dona runde een drogisterij/verfwinkel en zorgde voor de attributen en de lijsten. Vanaf het moment dat Cis tijd had voor haar creatieve plannen kwam een grote productie op gang, van olieverf-schilderij tot iconografie, van ets tot houtskool-tekening enz. Een aantal keren heeft zij haar werk in Tilburg tentoongesteld.
Nu is het de beurt aan hun kinderen. Een paar jaar geleden hebben de vijf al geëxposeerd bij Chantal Mohr in Vught. Dit is zo goed bevallen dat het naar meer smaakte. Met de vele positieve reacties op zak durfden zij zich te melden bij het Kruithuis in Den Bosch. Vier van de zes zalen van het Kruithuis zijn gevuld met werk van de 5+2.
Er is veel aandacht besteed aan een perfecte presentatie. Want als je je door het exposeren van je werk kwetsbaar op durft te stellen dan vergt dat een optimale omgeving en presentatie. Het Kruithuis is zo’n omgeving, robuust, historisch mooi, authentiek. Deze omgeving past bij het werk van de zeven.
p1000255
p1000256
p1000257
p1000259
p1000260
p1000262

Geef een reactie