kunst-en-bomen

De uitnodiging die ik kreeg om mee te doen aan het project Kunst en Bomen 2014 maakte mij meteen enthousiast. Als schilder laat ik mij inspireren door de natuur. In deze stilte ontstaat mijn werk. Bomen, onbaatzuchtige “wachters”, leven schenkend aan mens en dier, verbinding tussen hemel en aarde. Deze verwondering nodigt mij uit een creatie te scheppen als eerbetoon aan de vanzelfsprekende aanwezigheid van bomen. Schilderen op doek en beeldhouwen in steen is een combinatie die mij nu goed van pas komt. Een uitdaging!

Titel Kunstwerk: Connection

Locatie: Eikenven Oisterwijk
Boom: Moerascypres
Naam: Susan Dona
Titel: Connection
Mail: sdona@scarlet.nl
Website: www.susandona.nl

 

Boom

Statige Wachter
een stukje hemel als ‘n
stille Getuige.

 

Connection

20140507_gerrit_keb_019_eikenven_dona_aStel je voor een aarde zonder bomen, dat is onmogelijk.

Bomen, verbinding tussen hemel en aarde; verbonden met de elementen; vuur, aarde, lucht en water.
Bomen, bron van leven.
Beschermers van het leven.

Bomen maken op talloze manieren verbindingen.
Ik heb gekozen om een beeld te creëren dat de verbinding met de elementen laat zien.
Vuur, aarde, lucht en water.

De moerascypres aan het Eikenven in Oisterwijk is voor dit project ‘mijn’ boom.

De moerascypres kan zowel op het land als in het water groeien.
Daarom heb ik het water, het Eikenven, betrokken bij mijn kunstwerk en een verbinding gemaakt tussen de elementen: vanuit de boom, de moerascypres, met de aardecirkel gaat de blik naar het water.
Het element lucht/water en in het midden vuur vormen samen met de aardecirkel het beeld van verbinding.

Weersinvloeden, maar ook wanneer de waterlelies op het ven en de bloemetjes tussen het gras zich laten zien, zullen mijn werk gunstig beïnvloeden.

Het bankje naast de moerascypres nodigt eenieder uit om te genieten van de schoonheid van dit prachtig stukje Oisterwijk.

 

Dit kunstobject is onderdeel van Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk. Alle informatie over de kunstenaars, kunstwerken en de bomen is gebundeld in een speciale brochure ‘Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom’. De brochure telt 220 pagina’s in full-color en is voor € 8,- verkrijgbaar op diverse adressen, zie http://kunstenbomen.inoisterwijk.nl/kunst-beleven/brochure